muhammara


bayat ekmeklerimizi degerlendirmek icin yapilabilecek guzel bir tarif.isterseniz meze olarak isterseniz de kahvaltida yiyebilirsiniz.antep yoresine ait bir yiyecek olan muhammaranin tadi da oldukca guzel.

malzemeler
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
biber salçası tuzlu olacağından isteğe bağlı tuz
yapilisi
ekmek içini ıslatıp sıkıp ufalayın.diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
ben cevizi rondoda cektikten sonra diger malzemeleri de burda karistiriyorum.boylelikle puruzsuz bir muhammara elde edebilirsiniz.

15 yorum:

pervin dedi ki...

hmmm! ifotçum muhammara harika görünüyor. ellerine sağlık sevgiler

pervin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

kesinlikle harika olmuş
ellerine sğalık
sevgilerr

ayşegül mutfakta dedi ki...

annemde bunu kahvaltılık olarak yapar ama ben antep yöresine ait olduğunu bilmiyordum seninkide çok leziz görünüyor eline sağlık!

EZGi :)) dedi ki...

canım benim enfes bir şey olmuş bu.çok leziz görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler

Beyza dedi ki...

Ifot'çum, çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve kolayca yapılabileck bir tarif.
Paylaşım için teşekkürler.

uygarimizlahayat dedi ki...

Harikaaaaaaaa bir tarif, hımm canım çekti acılı acılı çayın yanında ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

cnm harika görünüyor ellerine sağlık.aldım tarifi

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

selam..ben yen komşu:))ellerinize sağlık..sevgiler...

Aynur dedi ki...

acuka gibi birseymi acaba bu? benziyor ama ekmek koyulmuyor ona bildigim...

elinize saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

fatosun mutfagından... dedi ki...

hayırlı cumalar

pervin dedi ki...

HAYIRLI KANDİLLER...

Tijen dedi ki...

Kardeşim pek sever!