bayat ekmeklerimizi degerlendirmek icin yapilabilecek guzel bir tarif.isterseniz meze olarak isterseniz de kahvaltida yiyebilirsiniz.antep yoresine ait bir yiyecek olan muhammaranin tadi da oldukca guzel.
malzemeler
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
biber salçası tuzlu olacağından isteğe bağlı tuz
yapilisi
ekmek içini ıslatıp sıkıp ufalayın.diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
ben cevizi rondoda cektikten sonra diger malzemeleri de burda karistiriyorum.boylelikle puruzsuz bir muhammara elde edebilirsiniz.
15 yorum:
hmmm! ifotçum muhammara harika görünüyor. ellerine sağlık sevgiler
kesinlikle harika olmuş
ellerine sğalık
sevgilerr
annemde bunu kahvaltılık olarak yapar ama ben antep yöresine ait olduğunu bilmiyordum seninkide çok leziz görünüyor eline sağlık!
canım benim enfes bir şey olmuş bu.çok leziz görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler
Ifot'çum, çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Çok güzel ve kolayca yapılabileck bir tarif.
Paylaşım için teşekkürler.
Harikaaaaaaaa bir tarif, hımm canım çekti acılı acılı çayın yanında ellerine sağlık...
cnm harika görünüyor ellerine sağlık.aldım tarifi
Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.
selam..ben yen komşu:))ellerinize sağlık..sevgiler...
acuka gibi birseymi acaba bu? benziyor ama ekmek koyulmuyor ona bildigim...
elinize saglik
sevgiler
www.aynurdantarifler.blogspot.com
hayırlı cumalar
HAYIRLI KANDİLLER...
Kardeşim pek sever!
Yorum Gönder